Crosă și puc

pagini din istoria hocheiului românesc

in biblioteca in biblioteca - scurte referinte pentru cartile despre hochei aparute in Romania

in biblioteca - carti despre hochei | scurte referinte pentru cartile despre hochei aparute in Romania

Alexandru Teodorescu - "Hochei - tactica jocului", Editura Stadion - 1972

scris de Dan-C., data creării 12-02-2022

Dupa volumul "Puc Crose Gheata" publicat in 1970 impreuna cu Dorin Steflea, Alex. Teodorescu a venit cu o noua lucrare, de aceasta data, dedicata chestiunilor de "Tactica jocului", subtitlu dat carti de fata ce a aparut in 1972 la Editura Stadion.

"Prin continutul lucrarii de fata ne-am propus sa venim in egala masura in ajutorul antrenorilor si jucatorilor care, pe baza materialului teoretic si a celui practic, sa-si imbunatateasca din ce in ce mai mult continutul lectiilor de antrenament si eficienta acestora. [...] In prima parte a lucrarii sunt definite notiunile generale cu privire la tactica - scopul, sarcinile, si principiile de aplicare ale acesteia in jocul de hochei pe gheata [...] In capitolele dedicate atacului si apararii s-a urmarit prezentarea sistematica a actiunilor individuale si colective care sa usureze atat cunoasterea jocului de hochei, cat si desfasurarea lui pe suprafata ghetii".

Alexandru 'Titinel' Teodorescu (1917-2002), personalitate marcanta a hocheiului romanesc, a inceput sa joace hochei in echipa Liceului "Gheorghe Lazar" in anii '930, ulterior fiind jucator al echipelor: Venus, HC Bragadiru, Juventus, Petrolul Bucuresti si Sportul Studentesc, intre 1938-1944 jucand si pentru echipa nationala. A avut o activitate sustinuta in cadrul organismelor nationale si internationale ce gestioneaza activitatea hocheiului pe gheata avand o contributie importanta in organizarea, la Mamaia in 1972, a celui de-al 57-lea Congres al Ligii Internationale de Hochei pe Gheata (LIHG). Profesor universitar la Institutul de Petrol, Gaze si Geologie acesta a predat si disciplina "Hochei pe gheata" la Institutul de Cultura Fizica ((informatii preluate din - Enciclopedia Educatiei Fizice si Sportului din Romania - vol. 2. ed. II, 2015 - capitolul Federatii Nationale | Federatia Romana de Hochei pe Gheata | Figuri reprezentative, pag. 27-28).

Cuprinsul cartii este prezentat in sectiunea de imagini.

* * *

Fotografii


Alexandru Teodorescu - "Hochei - tactica jocului", Editura Stadion - 1972

Alexandru Teodorescu - "Hochei - tactica jocului", Editura Stadion - 1972 [cuprins 1]

Alexandru Teodorescu - "Hochei - tactica jocului", Editura Stadion - 1972 [cuprins 2]

Alexandru 'Titinel' Teodorescu (1917-2002)