Crosă și puc

pagini din istoria hocheiului românesc

in biblioteca in biblioteca - scurte referinte pentru cartile despre hochei aparute in Romania

in biblioteca - carti despre hochei | scurte referinte pentru cartile despre hochei aparute in Romania

"Puc Crose Gheata" - Dorin Steflea, Alex. Teodorescu | 1970

scris de Dan-C., data creării 05-02-2022

In zilele cand la Galati si Bucuresti erau organizate grupele C si B ale Campionatului Mondial - 1970, doi colaborartori ai ziarului "Sportul" au publicat un volum dedicat istoriei hocheiului romanesc, asumat ca "prima lucrare romaneasca avand ca subiect <povestea> hocheiului si bineinteles, in primul rand, a hocheiului autohton [...] momentele prezentate astazi, amplificate de o si mai bogata documentare, vor putea constitui in viitor <Istoria hocheiului din tara noastra>" (citat din cuvantul de introducere semnat de Nicolae Bozdog - presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, in acea perioda.

Cuprinsul volumui (in imaginile atasate) ofera indicii despre continut. Cele 16 imagini de la final sunt completeaza excelent imaginea romantica a hocheiului romanesc din acele vremuri, de dinaintea deceniului "de aur" ce va urma.

Cartea a beneficiat si de o cronica in ziarul Sportul din 11 martie 1970 (atasata mai jos) cu o observatie interesanta - "Regretam doar ca interesantul volum nu a facut obiectul unei logice, normale, difuzari in chiar in incinta noilor patinoare artificiale din Bucuresti si Galati, cu prilejul competitiilor mondiale carora de fapt cartea le-a fost dedicata".

* * *

Fotografii


"Puc Crose Gheata" - Dorin Steflea, Alex. Teodorescu | 1970

"Puc Crose Gheata" | Dorin Steflea, Alex. Teodorescu, 1970 [imagine din volum]

"Puc Crose Gheata" | Dorin Steflea, Alex. Teodorescu, 1970 [cuprins]

"Puc Crose Gheata" | Dorin Steflea, Alex. Teodorescu, 1970 [cuprins - continuare]

[ziarul "Sportul" / 1970-03-11 nr. 839]